Hoe weet je de juiste maat condoom voor gebruik?

Geplaatst op 28-03-2023

Categorie: Mens en gezondheid

Het kiezen van de juiste maat condoom is essentieel voor de veiligheid en het comfort tijdens het gebruik. Het dragen van een te grote of te kleine condoom kan leiden tot scheuren, lekkage of afzakken tijdens het vrijen. Dit artikel is aangeboden door Condoom.info

De meeste condooms worden geleverd in standaardmaten en passen bij de meeste mannen, maar als je denkt dat je een afwijkende maat hebt, dan zijn er condooms verkrijgbaar in verschillende maten en vormen.

Om de juiste maat condoom te vinden, moet je de omtrek van je penis meten op het breedste deel, meestal rond het midden. Meet dit met een meetlint en gebruik vervolgens de maattabel van het condoommerk om te zien welke maat het beste bij je past.

Als de omtrek van je penis bijvoorbeeld tussen de 11 en 11,5 cm ligt, dan zou een condoom met een nominale breedte van 52-56 mm passen. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat verschillende merken condooms verschillende maattabellen kunnen hebben, dus zorg ervoor dat je de juiste maattabel gebruikt voor het merk dat je hebt gekozen.

Onthoud ook dat het kiezen van de juiste maat condoom persoonlijk is en dat je misschien moet experimenteren met verschillende maten en merken om de juiste te vinden die bij jou past. Weet je nog niet welke maat condoom bij jou past? Dan is echter My size iets voor jou. Deze fabrikant verkoopt veel verschillende formaten condooms, door te testen kun je uitvinden welke condoommaat bij jouw penis past.